Om mig

Jag är född och uppvuxen i baptistsammanhang, närmare bestämt i Luleå baptistförsamling. 1985-2002 bodde jag i Kiruna efter att ha fått en tjänst som gitarrlärare på Kulturskolan. I Kiruna var jag associativ medlem i Missionsförsamlingen.

2002 bar det av till Luleå igen, till en tjänst som klasslärare i musik.

2013 sade jag upp mig från tjänsten eftersom eleverna – om man skall spetsa till det lite – blev ett störande moment som jag inte hade tid med, på grund av att den mesta tiden gick åt till att skriva om dem, i stället för att arbeta med dem. Tyvärr är det inte så överdrivet som det kan låta!

Så jag har full förståelse för dem som storknar när de ser grundtextens innebörd av ordet ”pröva”. Men bara för att fler och fler får ett överdrivet krav på att dokumentera allt man gör på jobbet, så innebär det inte att vi kan slarva med det när det kommer till vårt andliga väl och ve.
Och att ”pröva” innebär tack och lov inte att man måste skriva ner allt och lite till för att lyda uppmaningen. I första hand innebär det att helt enkelt tänka, tycka, reflektera och dra slutsatser. Med andra ord, precis sådant vi normalt gör till vardags! Förhoppningsvis gör vi det även till ”helgdags”!

Efter att ha börjat skriva kommentarer och en del inlägg till tidningar så har vägen till denna blogg gått via ”Klassisk baptism”. Där har jag bland annat skrivit om den övergripande – men för den stora allmänheten okända – organisationen CONCORD.

Jag har varit mycket nöjd med att enbart behöva stå för texterna, och inte behövt sköta hanteringen av själva bloggen. Jag har inte känt någon längtan att starta en egen blogg, men har anat att det i tidens längd skulle leda dit. Och där är jag nu!

Så håll till godo! Läs, tänkt, begrunda och bedöm det jag skriver. Min förhoppning är att den som läser min blogg inte bara skall ögna igenom texterna, utan ta del av förstahandsinformation genom gå in på länkarna och verkligen tänka efter och och ta ställning till det jag skriver om.

Bo Fjällström

%d bloggare gillar detta: