Sagt i förväg, 4!

Den västerländska kulturen är döende, gäller det även den västerländska kyrkan? Både den nya vänstern och etablissemanget utgör ett hot mot friheten.

Man idag är på gränsen till att kunna göra nya dödliga virus som supervapenvirus, som det inte finns några botemedel mot.

Omintetgörandet av det personliga ansvaret, befolkningsexplosionen, den ekologiska krisen och andra kriser banar väg för manipulatörer.

Dessa tankar framförde teologen Francis A. Schaeffer redan 1970, i boken ”The Church at the End of the Twentieth Century” (även, ”the Church at the End of the 20th Century”).

Från beskrivningen av boken:
”Har kyrkan en framtid i vår generation? Jag tror att kyrkan är i verklig fara… Vi möter nuvarande press, och en nuvarande och framtida manipulation som kommer att vara så överväldigande i de kommande dagarna att de kommer att göra så att striderna de senaste fyrtio åren ser ut som en barnlek.” –Francis A. Schaeffer

Idag har pressen och striderna som Schaeffer förutspått uppslukat den evangeliska kyrkan. De kommer från omvärldens moraliska förfall. De kommer från konflikten mellan kristna principer och politiska ideologier. De kommer från de tilltagande kompromisserna, moraliskt och teologiskt, inom kyrkan och bland evangelikalerna i synnerhet. Dr Schaeffers insikter, som återpubliceras här, har avgörande betydelse för att hjälpa kristna att förstå och konfrontera dessa strider.


”Vilddjuret som jag såg liknade en leopard, och det hade fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Och draken gav det sin makt och sin tron och stor myndighet.” (Upp 13:2)

”Väktaren av internationell fred och trygghet”

Och jag såg ett annat odjur stiga upp ur jorden, och det hade två horn som liknade ett lamms och det talade som en drake. Det utövar det första odjurets hela makt i dess åsyn. Det får jorden och dess invånare att tillbe det första odjuret, vars dödliga sår hade läkts. Och det gör stora tecken, det låter till och med eld falla från himlen ner på jorden i människornas åsyn.

Och det förför jordens invånare med de tecken som det fått rätt att göra i odjurets åsyn. Det säger till jordens invånare att göra en bild åt odjuret som har fått svärdshugget men kommit till liv igen. Och det fick rätt att ge livsande åt odjurets bild, så att bilden också kan tala och se till att alla som inte tillber odjurets bild blir dödade.

Och det ser till att alla, höga och låga, rika och fattiga, fria och slavar, får ett märke på högra handen eller på pannan och att ingen kan köpa eller sälja utan att ha märket, odjurets namn eller talet för namnet.

Denna förutsägelse gjordes för nästan 2 000 år sedan, närmare bestämt i Uppenbarelseboken 13:11-17.

Börjar vi se konturerna av detta skeende? Eller står allt väl till?


Vår förlossning närmar sig!

Så låt oss räta på oss och lyft upp våra huvuden!

Bibeln förutsäger att tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna, och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån.

Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas.

Då skall man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet.

Men när detta börjar ske, så räta på er och lyft upp era huvuden, ty då närmar sig er förlossning. (Luk 21:25:28)

Vi har en framtid och ett hopp! Det hoppet – ljuset i mörket, Sanningen med stort ”S”, Konungarnas Konung – är Jesus Kristus, som snart kommer tillbaka och visar vem som är Makthavarnas Makthavare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: