Hybris?

Så här i början av året brukar man framföra sina visioner och önskningar inför den tid som kommer.

Om jag önskar och spånar fritt, så skulle jag vilja samla inflytelserika företagare från hela världen som anammar mina idéer och vill jobba för att genomföra dem. Till att börja med skulle jag vara nöjd om det kom något hundratal – men gärna uppåt fyrahundra- på min första träff, som jag tänker mig skall bli årligen återkommande. Om jag dessutom fick EU-kommissionen att backa upp mig vore jag ännu mer nöjd.

När deltagarantalet börjar öka kan jag tänka mig att även bjuda in inflytelserika personer från andra sektorer. Till exempel massmedia, kultur, religion, utbildning, forskning, filantropi och sist – men inte minst – politik.

Så småningom skulle jag vilja utveckla konceptet till att att omfatta en flerårig kurs som cirka – låt oss säga – 200 extraordinära individer antas till varje år.

Min dröm är att det skall leda till att de – så småningom – tusentals människor jag lär upp skall använda de företag, föreningar, regeringar, institutioner, m.m., där de verkar, som redskap för att genomföra mina idéer om hur man förbättrar tillståndet i världen.

Ytterligare en dröm jag har är att få FN:s förtroende att bidra till att genomföra Agenda 2030. Det vore en fjäder i hatten som heter duga!

Det vore inte heller dumt om jag fick förtroendet att kallas som talare – gärna huvudtalare – till de olika organisationer, nationer emellan, där valda politiker träffas och diskuterar hur man skall förbättra tillståndet i världen. Jag är visserligen inte vald av någon. De flesta vet inte ens vem jag är, inga nyheter nämner mitt namn. Men man kan ju alltid hoppas på en förändring därvidlag! Å andra sidan kanske det inte är så dumt att gå under radarn. De kan vara lättare att få genomslag för mina idéer om om endast de närmast berörda – statsöverhuvuden, ministrar och VD:ar, m.fl. – känner till mig och mina idéer.

Rent konkret önskar jag att få tala på ”Världsregeringens toppmöten”, G20-ländernas möten och hos så många som möjligt av de mest inflytelserika tankesmedjorna.


Mina önskningar kanske verkar som hybris i mångas ögon. Men man behöver väl inte alltid lyda jantelagen och vara så timid och underdånig. Siktar man mot stjärnorna når man kanske trädtopparna!

Å andra sidan kan man nå betydligt högre än trädtopparna! Det har den person gjort som denna text handlar om. Texten innehåller två fel. Den handlar inte om mig och den beskriver inte framtiden.

Byt ut ”jag” mot Klaus Schwab, och läs texten som en mycket kortfattad beskrivning av ett verkligt skeende som tog sin början 1971 och pågår än idag.


Kom ihåg att oavsett vad som än händer eller inte händer sker inget utan att vår Fader vet det. Inget vi kommer att möta vare sig 2023 eller senare är någon överraskning för Gud. Därför är han vår trygghet och vår klippa i alla lägen, även när allt som inte är av Gud kommer att skaka.

Härmed önskar jag alla ett riktigt
Gott Nytt Välsignat År
under
Guds den Allsmäktiges beskydd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: