En kort fundering 3

Vad har World Economic Forum, FN, Bilderberggruppen, Trilaterala kommissionen, Council on Foreign Relations, Atlantic council, Aspen Institute, Berggruen Institute, Brookings Institution, Tällberg Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation, Romklubben, Young Global Leaders m.fl., m.fl. gemensamt?

Jo, man samlar de främsta politiska, affärsmässiga, kulturella och andra samhällsledarna för att forma globala och regionala agendor.

Man ser sig som acceleratorer för en dynamisk gemenskap av exceptionella människor med visionen, modet och inflytandet att driva positiv förändring i världen, vilket inkluderar innovatörer inom samhälls- och affärsverksamhet, politiker, entreprenörer, teknikpionjärer, utbildare, aktivister, konstnärer, journalister med flera.

Man samlar individer som delar en gemensam omsorg för mänsklighetens framtid och strävar efter att göra skillnad, såsom framstående vetenskapsmän, ekonomer, affärsmän och affärskvinnor, tjänstemän på hög nivå och före detta statschefer från hela världen.

Man samlar politiker och experter från industri, finans, arbetsmarknad, akademi och media till privata möten med informella diskussioner för att främja dialogen mellan Europa och Nordamerika.

Man ser sig som resurser för regeringstjänstemän, företagsledare, journalister, utbildare och studenter, civila och religiösa ledare och andra intresserade medborgare för att hjälpa dem att bättre förstå världen och de utrikespolitiska val som USA och andra länder står inför.

Man samlar seniora beslutsfattare, företagsledare och representanter för media och akademi för att diskutera och föreslå lösningar på några av världens tuffaste problem.

Man sammankallar människor med olika tankar, idéer, kulturer och perspektiv i ett sökande efter nya, genomförbara lösningar.

Man strävar efter att driva offentlig-privat samarbete i den globala allmänhetens intresse och tror ​​att dagens akuta problem erbjuder en möjlighet att bygga en bättre framtid.

Man utforskar de frågor som utmanar och förändrar våra samhällen, med målet att stimulera nytänkande och upptäcka nya lösningar.

Man bedriver djupgående forskning som skall leda till nya idéer för att lösa problem som samhället står inför på lokal, nationell och global nivå.

Man arbetar för att stödja och stärka demokratiska institutioner över hela världen genom medborgardeltagande, öppenhet och ansvarighet i ledningen.

Man jobbar på att främja fredliga och inkluderande samhällen för hållbar utveckling, tillhandahålla tillgång till rättvisa för alla samt bygga upp effektiva, och inkluderande institutioner med ansvarsutkrävande på alla nivåer


Ett land ses som ett föredöme, och får beröm för att ha gjort ”betydande sociala och ekonomiska landvinningar” samt varit välgörande för det större globala målet att skapa en ”mer inkluderande” och ”mer hållbar” värld. I det målet tycks även ingå att förbättra den demokratiska övervakningen av religiösa ledare.

Kring den person som uttalar berömmet samlas alla exceptionella individer på hög nivå, med modet och inflytandet att driva en positiv förändring, och de har genom åren slagit ihop sina kloka huvuden för att se vad som komma skall, och därigenom kunna agera i tid för att undvika kriser.

Bevisligen kan de med förvånansvärt stor precision förutsäga kommande kriser.

Men har de lyckats hantera dem? Är dessa individer värda fortsatt förtroende?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: