Min framtidsdag är ljus och lång

Det är ett budskap om ett verkligt hopp, eftersom det bygger på Klippan Kristus, som snart kommer tillbaka och upprättar hela skapelsen.

Predika Jesu återkomst?

Förr stod kyrkligheten för budskapet om både domedagen och Jesu återkomst. Tar man bort budskapet om Jesu återkomst så tar man också bort hoppet. Och det är precis det kyrkligheten har gjort!

Domedagspredikningarna fortsätter, men nu utifrån världens perspektiv och tänkesätt. Det är i total motsats mot Guds ord som uppmanar oss att inte anpassa oss efter den här världen, utan låta oss förvandlas genom förnyelsen av våra sinnen så att vi kan pröva vad som är Guds vilja: det som är gott och fullkomligt och behagar honom (Rom 12:2).

Men är inte Bibeln tydlig med att jorden kommer att gå under?

Det kan se så ut i t.ex. 2 Petr 3:10-13, men kollar man betydelsen i den grekiska grundtexten – vilket man kan göra här – så visar det sig inte vara så självklart. Det som i den svenska översättningen ser ut som utplånande, försvinnande kan i den grekiska grundtexten ha betydelsen övergång från en epok till en annan, ny i kvalitetsmässig mening alltså det vi i dagligt tal kallar renovering, vilket innebär att det gamla inte upphör att existera utan förnyas/förbättras/återställs.

Att sprida detta hoppfulla budskap i dagens värld har blivit ”vetenskapsfientligt”, eftersom vetenskaplig konsensus anses råda om att jorden kommer att gå under och mänskligheten utplånas om vi inte räddar oss själva!

Det gamla, genuina budskapet om Jesu återkomst och skapelsens upprättelse har alltså blivit storpolitik. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun och inte ifrågasätta vetenskapen, som FN påstår sig äga.

Predika Jesus som Herre?

Då kanske kristna i alla fall ostört får fortsätta predika sitt absolut mest grundläggande budskap om Jesus som Herre, enda vägen till frälsning?

Världsläraren, Kristus, förväntas återuppstå av miljoner, inte bara kristna, utan av alla som förväntar sig Avatar under andra namn – Lord Maitreya, Krishna, Messias, Imam Mahdi och Bodhisattvan, säger Lucis Trust.

Vår tids heliga man verkar inte vara en gestalt som Jesus… utan snarare en person som Mahatma Gandhi, vars hemlighet var att han kunde överskrida religionsgränserna, säger Mathew Chandrankunnel.

Vi måste satsa på den ”vidare ekumeniken”, överge alla anspråk på Kristi unika, definitiva, absoluta överlägsenhet, och inse betydelsen av interreligiös dialog, säger Peter C. Phan.

Religionerna har ett ansvar att komma närmare varandra för att hjälpa till att lösa världens problem genom att be tillsammans med våra systrar och bröder i andra religioner, säger SKR.

Jag är Gud, vägen sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom genom mig, säger Jesus!

Vem väntar vi på?

Det är enbart kristna som väntar på Jesu återkomst, men desto fler som väntar på Kristi återkomst. Frågan är då: Är Jesus och Kristus samma person? I så fall är det de kristna som har rätt förväntan! Alla andra kommer att ta emot en annan ”Kristus” som inte är den levande och sanne Guden!

Är det så att den natt då ingen kan verka närmar sig (Joh 9:4)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: