En kort fundering 6

Finns det överhuvudtaget något som orsakar upprördhet i kyrkligheten nuförtiden?

När SVT valde att sända repriserna av Pippi Långstrump klockan 11 på söndagarna blev det stora protester från hela kristenheten. Detta hände under tidigt 1970-tal.


Numera kan präster/pastorer/teologer förneka Jesu gudomlighet, hävda att man inte behöver tro på något särskilt för att vara kristen, hävda att vi skall överge alla anspråk på kristendomens och Kristi unika och absoluta överlägsenhet, m.m., m.m., utan att det leder till något annat än en och annan kritisk artikel eller kommentar. I övrigt hörs ingenting!

Men är ämnet politik kan debattartiklarna bli många, och kommentarsfälten långa. Hur kommer det sig?

Kanske David Wilkerson svarade på frågan redan 1972? Han framförde att en världsomspännande superkyrka kommer att bildas genom en union mellan liberala ekumeniska protestanter och den Romersk Katolska Kyrkan. Man gör även gemensam sak politiskt.

Wilkerson förutsade också att den Romersk Katolska Kyrkan kommer att hala in välkomstmattan för de katoliker som talar i tungor och har en pingstbetonad undervisning om den Helige Ande, samt att präster blir föremål för politiska påtryckningar från höga vederbörande och uppmanas att ”släcka elden”.

1984 gick förutsägelsen i uppfyllelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: