En kort fundering 1

SKR har fått en ny generalsekreterare som – till skillnad från den kyrka hon tidigare företrädde – tror att Gud blivit människa i Jesus. Men hon tror samtidigt att muslimer och kristna tillber samma gud, trots att Jesu gudomlighet förnekas av muslimer.

Hur går det ihop att en kyrkoledare bekänner Jesu gudomlighet, samtidigt som kyrkan hon leder – tillika medlem i SKR – inte gör det? Hur går det ihop att kristna och muslimer tillber samma gud, trots att denna – för kristen tro – grundläggande sanning förnekas av muslimer?

Om de som menar sig företräda svensk kristenhet inte har några problem med dessa motsägelser, hur skall de då kunna leda sina ”får” rätt i dessa tider?

Kan det vara så illa att detta bibelord är tillämpligt: ”Mitt folk var förlorade får. Deras herdar förde dem vilse och lät dem irra omkring på bergen. De strövade från berg till höjd och glömde sin viloplats. Alla som träffade på dem slukade dem, och deras motståndare sade: ”Vi är utan skuld.” Det skedde därför att de hade syndat mot Herren, rättfärdighetens boning, mot Herren, deras fäders hopp.  Fly ut ur Babel, drag bort från kaldeernas land, och var som bockar framför hjorden.”? (Jer 50:6-8)

Det vill säga, se om ditt hus – du enskilde kristne – och våga lita direkt på Gud! Gud behöver inga samfund och andra kyrkliga institutioner. Släpp taget om sammanhang, och mänskliga mellanhänder som inte längre står för Bibelns sanningar.

Gud har omsorg om dig, som en kärleksfull far har omsorg om sina barn. Han längtar efter en innerlig, äkta direktrelation med dig – utan mellanhänder! För Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, och honom kan vi möta hemma vid köksbordet!

Tänk om Gud den allsmäktige till och med trivs bättre hemma vid köksbordet hos sina barn, än i överdådiga kyrkorum?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: